Van Bommel tevreden met winst, maar niet met KNVB

Van Bommel tevreden met winst, maar niet met KNVB

25 april 2019 – Het is PSV vrij probleemloos gelukt om in het spoor van Ajax te blijven. De Eindhovenaren wonnen donderdag simpel met 0-3 van Willem II en komen daardoor, met nog twee speelronden te gaan, weer in punten gelijk met Ajax. Mark van Bommel is trots op zijn team.De coach zag dat zijn ploeg dominant was in Tilburg. "We hadden vanaf het begin de controle", reageert de oefenmeester bij FOX Sports. "We speelden geduldig. Volgens mij hebben we geen schot tussen de palen tegen gekregen. Als je geconcentreerd bent en je hebt de discipline om je taken uit te voeren, dan ziet dat er goed uit."

Voor PSV wacht er nu een lange rustperiode, aangezien het team pas op 12 mei weer in actie komt tegen AZ. Dat alles door het feit dat Ajax in de halve finale van de Champions League staat. "Ik blijf het een buitengewoon rare situatie vinden", zegt de PSV-trainer. "Ik heb het gevoel dat iedereen het zomaar accepteert. Het is raar dat dit zomaar kan, ik kan me niet voorstellen dat dit in een ander land gebeurt."

Van Bommel is van mening dat de fout volledig bij de KNVB ligt. "Ik snap dat Ajax niet op zondag Eredivisie kan spelen en op dinsdag Champions League. Dat kan niet, maar daar had je misschien aan de voorkant beter rekening mee moeten houden."

De kans bestaat dat PSV een oefenwedstrijd gaat inplannen om in het ritme te blijven.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 juli 2019

  2. donderdag 18 juli 2019