Telstar voor bijna onmogelijke missie: "Ik geloof er heilig in"

Telstar voor bijna onmogelijke missie: "Ik geloof er heilig in"

25 april 2019 – Het gaat een hels karwei worden voor Telstar om net als vorig seizoen de play-offs om promotie naar de Eredivisie te bereiken. De Witte Leeuwen staan vijftiende in de competitie en hebben hun hoop gevestigd op de periode. Daarin is het uitzicht beperkt, maar toch blijft Mike Snoei hopen.Snoei zag zijn ploeg maandag met 4-0 winnen van Roda JC en weet dat er een achterstand van vijf punten op Almere City goed moet worden gemaakt om de periode te winnen. Cambuur heeft evenveel punten als Telstar, maar beschikt over een beter doelsaldo. Zodoende zal Telstar vrijdag sowieso zelf moeten winnen van FC Volendam. Het vertrouwen in het halen van de nacompetitie is er nog bij trainer Snoei. "Honderd procent. Ik geloof er heilig in", zegt de coach tegen RTV NH.

"Wij kennen onze missie. Wij moeten winnen en dan kijken wij naar Almere en Cambuur en dan kunnen wij de play-offs halen", vertelt de trainer. Dat Volendam juist de tegenstander is, maakt het mooier voor Snoei. "Ik ken de sentimenten in de vissersderby en daar komt wat extra's bij kijken. Van de week kregen wij van een sponsor een prachtige lunch. Tijdens de lunch werd wel duidelijk gemaakt dat wij wel moeten winnen van Volendam, want in de vissershal in IJmuiden werken ook Volendammers en die lopen elkaar dan wekenlang te sarren."

Het is nog maar de vraag of Terell Ondaan en Toine van Huizen inzetbaar zijn. De spelers botsten donderdag tegen elkaar aan en moesten beide naar het ziekenhuis. Ondaan heeft zeven hechtingen in zijn hoofd. "Het was even schrikken, maar ik denk dat het meevalt", zegt Snoei. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019