De Groot verwacht niet dat Twente met 'bierelftal' naar NEC komt

De Groot verwacht niet dat Twente met 'bierelftal' naar NEC komt

25 april 2019 – NEC hoopt vrijdagavond een volgende stap richting de play-offs om promotie/degradatie te zetten. De Nijmegenaren ontvangen voor eigen publiek FC Twente, dat zich maandag tot kampioen kroonde en de voorbije dagen het titelfeestje vierde. Ron de Groot verwacht echter niet dat de Tukkers het in De Goffert zullen laten lopen."Iedereen hoor ik nu van: ze zijn al kampioen en hebben het bier in de benen en al die onzin. Ze zullen met een aardig ploegje deze kant op komen", voorspelt de interim-trainer van de Nijmegenaren in gesprek met Omroep Gelderland. De Groot houdt tegen Twente de van een schorsing terugkerende Joey van den Berg op de bank omdat Josef Kvida een goede indruk maakte tegen RKC (2-1).

"We starten met dezelfde basis", vertelt de coach. "De tweede helft tegen RKC hebben we goed voetbal laten zien met veel druk vooruit. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar er nog te weinig benut. Maar het ziet er beter uit. We begonnen met moeizaam voetbal en het wordt met stapjes beter. Het moet nog wel beter."

NEC bezet twee speelrondes voor het einde van het seizoen de negende plaats in de Eerste Divisie. De Nijmegenaren kunnen nog enkele plekken stijgen, maar ook zakken. Nummer dertien Roda JC heeft slechts twee punten minder.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019