Bosz wil na gunstige bekeruitslag niet te ver vooruitkijken

Bosz wil na gunstige bekeruitslag niet te ver vooruitkijken

25 april 2019 – Zonder te spelen deed Bayer Leverkusen woensdag goede zaken in de strijd om Europees voetbal. Werder Bremen verloor in de halve finale van het bekertoernooi van Bayern München (2-3), waardoor de nummer zeven van de Bundesliga volgend seizoen instroomt in de voorrondes van de Europa League. Die positie wordt nu bezet door de club van trainer Peter Bosz.De Nederlandse coach wil in aanloop naar het uitduel met FC Augsburg echter niet te ver vooruitkijken. "Ik bekijk het altijd van wedstrijd op wedstrijd. Het zou vreemd zijn om het nu over de komende vier wedstrijden te hebben. Als we een goed resultaat behalen, wordt de druk op de concurrentie weer wat groter. Maar het belangrijkste is dat we zelf winnen", aldus Bosz op de persconferentie.

De ploeg van Bosz kan zich ook nog plaatsen voor de Champions League. Dan moet Leverkusen nog wel drie plekken stijgen en een gat van vijf punten met Eintracht Frankfurt overbruggen. "Uiteindelijk willen we allemaal het hoogste bereiken. En de Champions League is van een ander niveau dan de Europa League", zegt de oud-trainer van Ajax.

Leverkusen won de laatste twee competitieduels en heeft de juiste vorm te pakken. "We weten dat er nog genoeg dingen zijn die we moeten verbeteren, daar zijn we kritisch op. We willen niet alleen winnen, maar ook aanvallend spelen met druk op de tegenstander. Dat is geen eenvoudig spelletje. Maar als het werkt, geeft dat zelfvertrouwen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019