Guardiola adviseert spelers: "Lees niet, kijk geen televisie"

25 april 2019, 08:52

Pep Guardiola roept zijn spelers op rustig te blijven in de eindfase van de Engelse titelrace. Manchester City nam woensdagavond een belangrijke horde door op bezoek bij Manchester United met 0-2 te winnen. Daardoor gaan The Citizens met nog drie wedstrijden te spelen weer aan kop in de Premier League.

Hoewel de overwinning op Old Trafford cruciaal is, juicht Guardiola nog niet. City neemt het de komende weken nog op tegen Burnley (uit), Leicester City (thuis) en Brighton & Hove Albion (uit). "Het is nu zaak om de kalmte te bewaren. Lees niet, doe de televisie niet aan en luister niet naar de radio", adviseert de Spaanse manager zijn manschappen.

Manchester City werd onlangs door Tottenham Hotspur uitgeschakeld in de Champions League, maar kon met het oog op de Engelse titelrace niet te lang in de teleurstelling blijven hangen. "Je kunt je niet voorstellen hoe zwaar het voor ons was om de Champions League te moeten verlaten nadat we dachten dat we door waren. We speelden daarna tegen Tottenham niet onze beste wedstrijd, maar we bleven in leven", wordt hij geciteerd door Sky Sports.

Maakt de ploeg van Guardiola de komende drie wedstrijden geen fout, dan gaat de titel naar Manchester. Het Liverpool van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hoopt juist op een misstap van de koploper. The Reds spelen nog tegen Huddersfield Town, Newcastle United en Wolverhampton Wanderers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen