NAC Breda bijna gedegradeerd: "Het collectief heeft gefaald"

25 april 2019, 07:32

Er moet een wonder gebeuren wil NAC Breda zich nog handhaven in de Eredivisie. De hekkensluiter vocht woensdagavond tegen Feyenoord voor zijn laatste kans, maar leed een kansloze 0-4 nederlaag. Ruud Brood is ondanks de zeer penibele situatie 'redelijk strijdbaar', maar realiseert zich tegelijkertijd ook dat het een heel moeilijk verhaal wordt om aan degradatie te ontsnappen.

NAC was in het Rat Verlegh Stadion geen partij voor Feyenoord, dat met nog grotere cijfers had kunnen winnen. "De realiteit is dat we een enorme klap voor onze kop hebben gekregen. Dit was onder mijn leiding onze slechtste wedstrijd. Als individu kun je falen, maar het collectiviteit moet overeind blijven. Daar hebben we in gefaald", zegt Brood tegenover Omroep Brabant.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft NAC een achterstand van vijf punten op Excelsior, dat donderdag aantreedt tegen ADO. Winnen de Rotterdammers, dan valt het doek voor de club uit Breda. "Het is een zware constatering, mocht het zover komen. Als je naar deze wedstrijd kijkt: het was pijnlijk en vervelend. Dan ga je met een klotegevoel weg."

Lees ookKoch in zak en as: "Feyenoord tien maten te groot voor ons"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen