Van Bronckhorst: "Europees voetbal is belangrijk voor deze club"

24 april 2019, 23:50

Giovanni van Bronckhorst is trots dat het Feyenoord is gelukt om de derde plaats in de Eredivisie veilig te stellen. De Rotterdammers wonnen woensdagavond met 0-4 van NAC Breda en kunnen niet meer worden achterhaald door AZ. Feyenoord weet nu zeker dat het volgend seizoen weer instroomt in de voorrondes van de Europa League.

"Europees voetbal is belangrijk voor deze club", aldus de scheidende trainer via de officiële clubkanalen na de overwinning in Breda. De Rotterdammers overtuigden in het Rat Verlegh Stadion, tot tevredenheid van Van Bronckhorst. "We hebben vandaag heel gedisciplineerd gespeeld. We wisten dat de druk hoog was bij de tegenstander vanwege de degradatiestrijd en daar zijn we goed mee omgegaan. Alleen had de score hoger moeten oplopen."

Feyenoord werd eind februari door Ajax uitgeschakeld in de halve finale van de KNVB Beker en was daarvoor al afgehaakt in de titelstrijd. "We hadden dit seizoen langer mee willen doen met Ajax en PSV, helaas is dat niet gelukt. Na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht stonden we drie punten achter AZ, nu staan we er zeven voor. Het team verdient een groot compliment voor de prestaties van de afgelopen weken."

Over anderhalve week neemt Van Bronckhorst in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag afscheid van het Feyenoord-legioen. "Dat zal heel speciaal worden", zegt de trainer. "Ik hoorde de supporters vanavond al zingen in het uitvak, dat voelde goed. We willen het seizoen mooi afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen