City op pole position voor titel na terechte zege op United

24 april 2019, 22:57

Manchester City gaat in volle vaart naar de Engelse landstitel. De ploeg van Pep Guardiola had op bezoek bij rivaal Manchester United de laatste echt zware opgave van dit Premier League-seizoen, maar profiteerde volop van de slecht vorm van de thuisploeg. Dankzij treffers van Bernardo Silva en Leroy Sané boekte City de volledig terechte elfde zege op rij (!) in de Engelse competitie.

En dat er gewonnen werd op Old Trafford, mag gezien de huidige vorm onmogelijk verrassend worden genoemd. Manchester City verkeert ondanks de uitschakeling in de Champions League in bloedvorm, terwijl United afgelopen weekend typerend met 4-0 onderuit ging bij Everton. Hoewel de derby volgens Ole Gunnar Solskjær 'op het ideale moment' kwam, waren de bezoekers vanaf de eerste minuut de sterkste ploeg.

En ondanks kansen voor City hield de muur van United voor de pauze stand, waardoor Sané vijf minuten in de tweede helft in de ploeg kwam voor Fernandinho. De vliegensvlugge Duitser toont keer op keer aan van waarde te zijn bij City, maar wordt door Guardiola opvallend vaak aan de kant gehouden. Ook ditmaal was hij echter van grote waarde bij zijn invalbeurt. Na ruim een uur spelen maakte hij namelijk de allesbeslissende 0-2. Bij die treffer ging David de Gea niet geheel vrijuit: hij liet de houdbare bal via zich in het doel belanden.

Even daarvoor had Bernardo Silva in de korte hoek de score geopend namens de bezoekers, die met ruim zestig procent heer en meester waren. United creëerde helemaal niets: het kwam tot geen enkele corner en noteerde welgeteld één schot op doel. De huidige dramatische reeks onder Solskjær duurt maar voort, waardoor de vierde plaats uit zicht verdwijnt - ondanks dat ook Arsenal onderuit ging. Het stadion was voor het eindsignaal al zo goed als helemaal afgelopen, met uitzondering van het uitvak.

Voor Manchester City blijft de zegereeks in de Premier League maar duren. De elfde zege op rij betekent dat de voorsprong op Liverpool - op wie het na de winterstop nog tien punten achter stond - weer is gestegen tot één. Met Burnley, Leicester City en het noodlijdende Brighton & Hove Albion zijn de laatste drie duels nog het meest eenvoudig en bovendien in eigen huis. Als Liverpool erin slaagt om de komende twee duels geen fout te maken, dan wordt City vermoedelijk in eigen huis tegen Brighton landskampioen. Het zal pijn doen bij rivaal United, maar zij waren niet bij machte om daar woensdagavond ook maar iets aan te veranderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen