Arsenal loopt weer averij op in strijd om CL-ticket

24 april 2019, 22:49   Bijgewerkt: 24 april 2019, 23:06

Arsenal heeft zichzelf een heel slechte dienst bewezen in de strijd om een Champions League-ticket. De Londense club verloor woensdagavond met 3-1 op bezoek bij Wolverhampton Wanderers en blijft daardoor steken op de vijfde plaats in de Premier League. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Arsenal een notering bij de eerste vier niet meer in eigen hand.

Na de misstap van Chelsea tegen Burnley (2-2) kreeg Arsenal de mogelijkheid om de vierde plaats in de Engelse competitie te heroveren. Het team van trainer Unai Emery verloor zondag nog met 2-3 van Crystal Palace en wilde zich zodoende óók revancheren voor die onverwachte nederlaag. Na 45 minuten voetbal was echter duidelijk dat Arsenal in het Molineux Stadium tegen een volgende verliespartij zou aanlopen: op het scorebord prijkte toen een 3-0 tussenstand.

Rúben Neves had namens Wolverhampton Wanderers de score geopend. Hij knalde na een halfuur een vrije trap achter Bernd Leno. Het duurde niet lang voordat de thuisploeg een tweede keer scoorde. Een paar minuten na het openingsdoelpunt kopte Matt Doherty - compleet vrij gelaten door de Arsenal-verdediging - raak uit een voorzet van Jonny. Diogo Jota maakte het vervolgens nóg erger voor de bezoekers door vlak voor rust de 3-0 binnen te schieten. Leno ging bij dat doelpunt niet helemaal vrijuit.

Na rust slaagde Arsenal er pas tien minuten voor tijd om nog wat aan de ruime achterstand te doen. Sokratis Papastathopoulos maakte de eretreffer. Door de 3-1 nederlaag staat Arsenal nog steeds één punt achter op nummer vier Chelsea. De komende wedstrijden treffen The Gunners nog Leicester City, Brighton & Hove Albion en Burnley. Chelsea, op dit moment de grootste concurrent van Arsenal, gaat zondag op bezoek bij Manchester United.