Atlético stelt titelfeestje FC Barcelona nog even uit

24 april 2019, 22:33

FC Barcelona is nog geen kampioen van Spanje. De Catalanen hadden het titelfeestje kunnen vieren als Atlético Madrid woensdagavond had verloren van Valencia, maar de ontmoeting in het Wanda Metropolitano eindigde in 3-2. Barça kan het karwei komende zaterdag tegen Levante afmaken.

Atlético weet dat het de landstitel aan FC Barcelona moet laten, maar wil aartsrivaal Real Madrid graag onder zich laten. Met de wetenschap dat de stadsgenoot op zeven punten gezet kon worden, trad het team van Simeone aan tegen Valencia. De Madrilenen kwamen sterk uit de startblokken, want na negen minuten maakte Álvaro Morata de 1-0 uit een voorzet van Juanfran. Kevin Gameiro, oud-speler van Atlético, trok tien minuten voor rust de score gelijk.

Antoine Griezmann zette Atlético Madrid vroeg in de tweede helft weer op voorsprong, waarna Parejo via een penalty voor een tweede keer op gelijke hoogte kwam. Het lukte Valencia echter niet om een punt mee te nemen uit Madrid. Tien minuten voor tijd maakte Ángel Correa de 3-2, waardoor Atlético drie punten bijschrijft en Barcelona het kampioenschapsfeestje op z'n vroegst pas komende zaterdag kan vieren.