'Ajax pakt door en maakt werk van zomerse komst Ødegaard'

24 april 2019, 20:46   Bijgewerkt: 24 april 2019, 20:55

Na Razvan Marin, Kik Pierie en Kjell Scherpen moet Martin Ødegaard de volgende zomeraanwinst worden van Ajax. Dat meldt Voetbal International. De koploper van de Eredivisie ziet in de Noorse aanvaller de ideale opvolger van Hakim Ziyech, die waarschijnlijk bezig is aan zijn laatste weken in Amsterdam.

Ajax zal met Real Madrid om tafel moeten om Ødegaard aan te trekken. De Noor wordt dit seizoen door de Madrilenen verhuurd aan Vitesse en keert - zoals het nu staat - komende zomer weer terug in de Spaanse hoofdstad. Daar beschikt hij nog over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2021. Zoals het nu lijkt, heeft Ødegaard ook volgend seizoen echter weinig perspectief bij De Koninklijke.

Ajax bekijkt volgens VI de mogelijke opties om Ødegaard aan te trekken. De Amsterdammers zouden daarbij concurrentie hebben van meerdere clubs uit Spanje. In 2015 nam Real Madrid de altijd nog maar twintigjarige aanvaller voor een bedrag van 3,5 miljoen euro over van Strømsgodset IF. Ødegaard is nu het veelvoudige waard, maar Real Madrid zou niet de hoofdprijs vragen. De vraagprijs ligt naar verluidt onder de twintig miljoen euro.

Omdat Ødegaard in Madrid niet aan spelen toekwam, werd hij in 2017 gestald bij sc Heerenveen en vervolgens verhuurd aan aan Vitesse. In dienst van Vitesse draait Ødegaard een sterk seizoen. Hij is één van de kartrekkers van het team van trainer Leonid Slutsky en was dit seizoen als aangever of doelpuntenmaker al bij vijftien competitiedoelpunten betrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen