Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Scherpen blij dat deal rond is: "Soms was ik er wel klaar mee"

Scherpen blij dat deal rond is: "Soms was ik er wel klaar mee"

24 april 2019 – Kjell Scherpen is blij dat zijn transfer naar Ajax afgerond is. De Amsterdammers maakten woensdagmiddag de komst van de negentienjarige doelman van FC Emmen wereldkundig. De voorbije weken werd Scherpen continu in verband gebracht met een overgang naar Ajax.

"De speculaties begonnen na onze thuiswedstrijd tegen Heracles en het is tot de dag van vandaag doorgegaan. Nee, het heeft me niet afgeleid, maar het ging steeds over Ajax en mij, maar tijdens het seizoen moet het over Emmen gaan, en niet over mij. Natuurlijk snap ik wel dat mensen het er over hebben, maar soms was ik er wel even klaar mee", laat Scherpen weten op de website van zijn management Soccer Vision.

De voorbije tijd sprak Scherpen met onder anderen Marc Overmars, Edwin van der Sar, Erik ten Hag en keeperstrainer Carlo l'Ami. "Het waren fijne gesprekken, waarin ik veel informatie kreeg", aldus de jeugdinternational. "Het ging vooral over de plannen voor komend seizoen en dat sprak me heel erg aan. Het doel is om mij aan de top te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik me bij Ajax heel goed kan ontwikkelen. Hoe ik het voor me zie? Ik wil me graag door ontwikkelen, ik wil stappen zetten door het hoge trainingsniveau. En dan is het hopen dat ik er volgend jaar misschien tussen sta."

Lees ook: Ajax neemt Kjell Scherpen definitief over van FC Emmen

gerelateerd