Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Ajax neemt Kjell Scherpen definitief over van FC Emmen

Ajax neemt Kjell Scherpen definitief over van FC Emmen

24 april 2019 – Ajax heeft Kjell Scherpen definitief binnengehaald. De Amsterdammers bevestigen woensdagmiddag via de officiële kanalen dat de negentienjarige doelman komende zomer overkomt van FC Emmen. Scherpen tekent een contract met een looptijd van vier seizoenen, tot de zomer van 2023.

Het was een kwestie van tijd voordat de partijen de deal zouden bevestigen. Ajax en Emmen waren al geruime tijd met elkaar in gesprek over de zomerse overgang van de jeugdinternational. Onlangs bevestigde FC Emmen-voorzitter in gesprek met NRC Handelsblad met Ajax-directeur Marc Overmars te hebben onderhandeld over de transfer van Scherpen.

"Kjell is een heel groot talent en het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. We zijn erg tevreden met de recente contractverlenging van Andre Onana, maar we kijken natuurlijk ook naar de toekomst. Kjell wordt 1 van de 4 keepers in de A-selectie en zal dus dagelijks met het eerste elftal op het trainingsveld staan. Hij is daarnaast nog jong genoeg om in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax wedstrijden te kunnen keepen", aldus directeur voetbalzaken Overmars via de officiële clubkanalen.

Er was de voorbije tijd veel te doen om Scherpen. Ajax' F-Side toonde zich tegenstander van de komst van de Emmen-doelman. Als elfjarige liet Scherpen zich een keer negatief uit over Ajax en vorig jaar gaf hij in een interview aan dat het zijn droom was om bij Feyenoord onder de lat te staan. Toen de Amsterdammers onlangs op bezoek kwamen in Drenthe, toonde de harde kern van Ajax een spandoek met 'Scherpen Kakkerlak' in het uitvak. In de video waarmee de Eredivisie-koploper de komst van Scherpen woensdag aankondigt, wordt met een knipoog gerefereerd aan zijn vroegere uitspraken.

Scherpen is na Razvan Marin (Standard Luik) en Kik Pierie (sc Heerenveen) de derde zomeraanwinst van Ajax. De jonge doelman debuteerde vorig seizoen in de Eerste Divisie in het profvoetbal en is sinds afgelopen zomer de eerste doelman van de Emmenaren. Hij miste dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie.

gerelateerd