Van Bommel in achtervolging: "Ajax is nu de favoriet"

24 april 2019, 18:26

De bal ligt weer bij PSV in de spannende titelstrijd in de Eredivisie. De Eindhovenaren zagen dat Ajax de lastige horde tegen Vitesse dinsdag prima nam door met 4-2 te winnen. PSV moet daardoor donderdag ook drie punten pakken in de uitwedstrijd tegen Willem II. Mark van Bommel probeert rustig te blijven, maar beseft dat elke misstap fataal kan zijn.

Op de persconferentie van woensdag zei Van Bommel dat de opdracht in Tilburg duidelijk is. "Wij moeten winnen. Zo simpel is het. Al weken",  zei hij volgens PSV.nl. De trainer weet dat het doelsaldo van Ajax veel beter is en dat de ploeg dus moet hopen op puntenverlies van de Amsterdammers. "Ajax is de favoriet nu", zegt Van Bommel, die dat niet lastig vindt. "Nee dat is het niet. Wij moeten winnen, ongeacht wat Ajax doet. Dus of we nu voor, na of gelijktijdig met Ajax spelen, dat maakt niets uit."

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse ging aan de neus van Van Bommel voorbij. De trainer liet het duel dinsdag aan zich voorij gaan. "Ik kijk geen tv, alleen naar de teams waar we zelf nog tegen spelen. Dat zijn Willem II, AZ en Heracles Almelo. Daar hebben we nog enige invloed op. Op de wedstrijden van Ajax niet."

PSV moet donderdag dus winnen om weer in punten gelijk te komen met Ajax. Geen gemakkelijke klus, aangezien de Eindhovenaren vorig seizoen met 5-0 verloren in Tilburg. "Willem II-uit is inderdaad een lastige wedstrijd voor ons", weet Van Bommel. "Vorig jaar was ik er zelf nog niet bij, maar een aantal spelers van ons wel. Dat het niet makkelijk wordt, is duidelijk. Het is een ploeg die al een seizoen lang min of meer hetzelfde speelt en daarmee hebben zij succes. Als je duidelijk bent, weet wat je wil, zie je dat terug op het veld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen