Lukkien geeft schuld aan Scherpen: "Nu een grote kerel zijn"

Lukkien geeft schuld aan Scherpen: "Nu een grote kerel zijn"

24 april 2019 – Het was dinsdag allerminst de avond van Kjell Scherpen. De doelman van FC Emmen ging opzichtig de fout in tegen De Graafschap en omdat Emmen in het restant van de wedstrijd niet meer scoorde, werd hij de Kop van Jut.

Emmen verloor met 1-0 na een vroege tegengoal. Onnodig, vond Dick Lukkien. "De kansenverhouding was volgens mij zwaar in ons voordeel en we waren de beter voetballende ploeg. Er moest een foutje van Kjell aan te pas komen om een zure nederlaag te lijden. Dat moet je ook zo benoemen, vind ik. Nu moet je ook een grote kerel zijn. Een vrije bal mág je niet zo slecht raken. Daarmee stond de wedstrijd op z'n kop, al met al was het een klote-avond", zegt hij tegen FOX Sports.

Scherpen realiseerde zelf ook dat zijn fout Emmen duur kwam te staan in Doetinchem. "Ik denk dat wel duidelijk is dat ik 'm verkeerd raak", zegt de keeper. "Ik schiet de bal niet goed weg, en daarna pak ik 'm ook niet goed. Maar daarna waren er nog tachtig minuten te spelen." Emmen had bij een gelijkspel of een winstpartij goede zaken gedaan, maar is nu nog niet helemaal veilig.

gerelateerd