Slutsky spreekt van leermoment: "Het beste Ajax sinds 1995"

24 april 2019, 08:00

Leonid Slutsky wist dat het dinsdag moeilijk zou worden voor Vitesse op bezoek bij Ajax en koos daardoor voor een defensie aanpak. Die pakte redelijk uit, maar kon niet voorkomen dat de Arnhemmers met 4-2 verloren. De Rus beseft dat er tegen Ajax simpelweg weinig fouten kunnen worden gemaakt.

De coach wist dat zijn ploeg dinsdag boven zichzelf moest uitstijgen om kans te maken op een resultaat. "Als je tegen een team van een ander niveau speelt, dan worden al je problemen blootgelegd", aldus de trainer tegen de NOS. "Dan heb ik het over kwaliteit, inzet en teamspirit. Ik heb daardoor nieuwe inzichten gekregen en dat is voor mij heel belangrijk met het oog op de toekomst."

Ondanks het verlies is Slutsky blij met de wedstrijd. "Jonge spelers zoals Danilho Doekhi, Thomas Buitink, Martin Ødegaard en Mohemmed Dauda hebben goed kunnen oefenen tegen een van de beste teams ter wereld. Dit is een mooi leermoment voor ons tegen een ploeg die volgende week in de halve finales van de Champions League speelt", zegt Slutsky. De Rus is lovend over Ajax. "Ajax heeft dit seizoen een fantastisch team. Na 1995 hebben ze in mijn ogen nooit meer zo'n goed elftal gehad met op elke positie een topspeler. Ook PSV heeft een geweldig team, dus het is lastig om voor mij te zeggen wie er kampioen gaat worden."

Vitesse staat zevende in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen