Veltman over falende Dolberg: "Je ziet hem balen, niets lukt"

Veltman over falende Dolberg: "Je ziet hem balen, niets lukt"

24 april 2019 – Ajax scoorde dinsdag vier keer tegen Vitesse (4-2), maar zag dat Kasper Dolberg geen direct aandeel had in die score. De Deense spits kreeg meerdere kansen, maar had het vizier wederom niet op scherp staan. Joël Veltman leeft mee met de aanvaller, die na rust een grote kans miste namens Ajax. Het is typerend voor de fase waarin de worstelende Deen zit.De rechtsachter van Ajax zag dat Dolberg woensdag wederom worstelde. "Hij heeft het heel lastig, dat zie je aan alles", zegt Veltman tegen Voetbal International. "Het is ook een gebrek aan ritme. Die kans die hij over schoot, die maakt hij normaal natuurlijk. Het is zó'n goede spits, echt niet normaal. Dat zie je ook met kleine momenten. Kaatsen, loopacties. Maar het komt er niet uit. Het loopt gewoon niet. Wel lekker voor hem dat hij 95 minuten gespeeld heeft."

Veltman doet er alles aan om Dolberg te helpen, maar dat valt niet mee. "Je ziet hem balen, niets lukt. Ik heb achteraf in de kleedkamer tegen hem gezegd: kop op, het komt goed! Ik heb natuurlijk ook een moeilijke fase doorgemaakt, dus ik weet hoe dat werkt. Het is moeilijk om eruit te komen. Kasper is ook niet echt een prater. Hij zegt dan gewoon: thank you, thank you", aldus de verdediger.

Dolberg staat dit seizoen op elf doelpunten in de Eredivisie, die hij maakte in 24 optredens. Dat is wel beter dan vorig seizoen, toen hij mede door blessureleed niet verder kwam dan 6 doelpunten. Het jaar daarvoor was met 16 goals in de Eredivisie zijn beste jaar als Ajacied tot dusver. In dat seizoen haalde hij met Ajax bovendien de finale van de Europa League. In dat toernooi kwam hij toen 6 keer tot scoren. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019