Gisteren gemist: Ajax boekt volgende zege, Barça bijna kampioen

24 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 23 april.

Defensief slordig Ajax blijft op titelkoers na zege op Vitesse

Ajax heeft op weg naar de eerste landstitel in vijf jaar dinsdagavond opnieuw geen fout gemaakt. Vitesse, dat door slordige momenten achterin bij Ajax nog wel twee keer toesloeg, werd met 4-2 verslagen. Ondanks de twee tegentreffers was de zege van Ajax verdiend. Mede dankzij twee benutte strafschoppen van clubtopscorer Dusan Tadic uiteindelijk een simpele avond voor de koploper.

FC Barcelona bijna kampioen na simpele overwinning

Het moet gek lopen wil FC Barcelona de Spaanse landstitel nog mislopen. De Catalaanse club won dinsdagavond op bezoek bij Deportivo Alavés (0-2) en heeft de voorsprong op nummer twee Atlético Madrid vergroot naar twaalf punten. Verliezen de Madrilenen donderdag van Valencia, dan is Barcelona kampioen.

Spurs boekt zwaarbevochten zege bij rentree Janssen

Tottenham Hotspur heeft dinsdagavond de derde plaats in de Premier League verstevigd. De Londense formatie won door een laat doelpunt van Christian Eriksen met 1-0 van Brighton & Hove Albion en heeft zodoende een reuzenstap gezet richting een Champions League-ticket. Voor Vincent Janssen werd het een extra mooie avond: hij kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen en maakte zodoende zijn eerste minuten voor de Spurs sinds augustus 2017.

AZ wint en zet reuzenstap naar Europees voetbal

AZ heeft prima zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. Calvin Stengs zette dinsdagavond de thuisploeg met een geweldig afstandsschot al snel op voorsprong tegen Heracles Almelo, maar zag Brandley Kuwas vlak voor rust de 1-1 maken. Albert Gudmundsson schoot in de tweede helft alsnog de bevrijdende 2-1 tegen de touwen.

H'veen vergeet te winnen van VVV en kan play-offs vergeten

SC Heerenveen en VVV-Venlo zijn dinsdagavond niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Michel Vlap verzorgde met zijn vijftiende en zestiende doelpunt van het seizoen de twee treffers voor Heerenveen. Sem Steijn, zoon van VVV-trainer Maurice Steijn, produceerde de 2-2 in de laatste minuut van het duel. De twee ploegen schieten niets op met het gelijkspel. Een Europees ticket is voor beide nu definitief onhaalbaar.

De Graafschap pakt laatste strohalm met nipte winst op Emmen

De Graafschap mag nog hopen op directe handhaving in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong won de cruciale wedstrijd in de staart van de ranglijst met 1-0 van FC Emmen. Door de treffer van Fabian Serrarens is het gat tussen beide ploegen nu nog maar drie punten met twee wedstrijden te gaan.