Ten Hag baalt van slordige fase Ajax tegen Vitesse: "Dat mag niet"

23 april 2019, 23:59

Erik ten Hag betreurt dat Ajax dinsdagavond tegen Vitesse toch nog even in de problemen kwam. De Amsterdammers kwamen na een uur op 3-0 en leken even naar een grote zege toe te werken, maar werden daarna een aantal keer verrast door de bezoekers. De schade bleef uiteindelijk beperkt, want Ajax won alsnog met 4-2.

In gesprek met FOX Sports vertelt de trainer van Ajax dat zijn ploeg na het doelpunt van Matthijs de Ligt niet meer in de problemen had mogen komen. De tegengoals vielen nadat Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech waren gewisseld. "Die wissels waren deels noodzakelijk. Tagliafico voelde zich de afgelopen niet lekker en de stand liet had toe om hem eruit te halen. In de fase ontstond een bepaalde lichtzinnigheid in het team, terwijl ik verwacht dat iedereen zijn taken goed blijft uitvoeren."

Door de vier doelpunten tegen Vitesse heeft Ajax nu 160 keer gescoord dit seizoen. Geen Nederlandse club scoorde ooit vaker in één jaargang. "Natuurlijk zegt dat iets. Uiteindelijk speel je voetbal voor de fans. We hebben afgelopen zomer geprobeerd om een team samen te stellen dat aanvallend is ingesteld. Dat is denk ik goed gelukt", aldus Ten Hag, die de vrije week in aanloop naar het duel met Tottenham Hotspur gaat gebruiken om spelers rust te geven. "Heel veel spelers krijgen twee dagen vrij om de accu weer op te laden."

Lees ookDe Ligt looft Tadic: "Hierom hebben we hem gehaald"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen