De Ligt looft Tadic: "Hierom hebben we hem gehaald"

De Ligt looft Tadic: "Hierom hebben we hem gehaald"

23 april 2019 – Matthijs de Ligt heeft na het treffen met Vitesse de loftrompet gestoken over Dusan Tadic. De Servische aanvaller had met twee doelpunten en een assist een groot aandeel in de 4-2 zege in de Johan Cruijff ArenA. Dit seizoen was Tadic al bij liefst 36 competitiedoelpunten betrokken."Hierom hebben we hem gehaald", zegt De Ligt over Tadic in gesprek met FOX Sports. "Hij scoort, geeft assists en is met zijn harde werken belangrijk voor de ploeg. Ik denk dat hij het boven verwachting doet en profiteert van de kwaliteiten van ons team. Hij past perfect in het spel dat we spelen, daardoor kan ook zoveel goals maken."

De Ligt scoorde ook tegen Vitesse. Zijn 3-0 gooide de wedstrijd in het slot. "Vorig jaar gingen we eraf tegen Vitesse. We weten dat Vitesse stug is, compact speelt en goed verdedigt. De eerste helft creëerden we wel kansjes, maar scoorden we niet. De 1-0 was natuurlijk bevrijdend", doelt de Ajax-captain op het openingsdoelpunt van Hakim Ziyech.

Na de 3-0 nam Ajax de voet van het gaspedaal, waardoor Vitesse nog twee keer kon scoren. De goals vielen ook nadat Nicolas Tagliafico en Ziyech het veld hadden verlaten voor Rasmus Kristensen en David Neres. "Als je twee keer wisselt, verandert er iets. Misschien dat we toch andere dingen deden. Ik denk dat we minder fel druk zetten en minder rustig aan de bal waren. Het heeft deels met onzekerheid en deels met concentratie te maken. Of het ook te maken heeft met omzettingen, weet ik niet."

Door de zege is Ajax weer drie punten verwijderd van PSV, dat donderdag op bezoek gaat bij Willem II. "Dit was een heel belangrijke. We hebben gedaan wat we moesten doen. In deze fase is dat winnen. In principe maakt het niet uit hoe, al vind ik vandaag dat we in fases erg goed speelden. Op het laatst was het wel minder", aldus De Ligt, die nu een week geen wedstrijd hoeft te spelen. "We kunnen lekker trainen en voorbereiden op Londen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019