Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Scherpen schuldbewust: "Duidelijk dat ik de bal verkeerd raak"

Scherpen schuldbewust: "Duidelijk dat ik de bal verkeerd raak"

23 april 2019 – Kjell Scherpen was dinsdagavond medeverantwoordelijk voor de nederlaag van FC Emmen op bezoek bij De Graafschap. De doelman maakte vroeg in de wedstrijd een fout waar Fabian Serrarens het enige doelpunt van de wedstrijd uit maakte. "Of ik me verantwoordelijk voel? Dat is denk ik wel duidelijk", aldus het Ajax-doelwit in gesprek met FOX Sports.

De 1-0 viel na twaalf minuten. Scherpen probeerde de bal naar voren te rammen, maar slaagde er niet in een hoge pass te produceren. Via Furdjel Narsingh kwam de bal terecht bij Serrarens, die vervolgens beheerst raak schoot. "Ik schiet de bal niet goed weg en de bal komt bij Narsingh in de voeten. Het is duidelijk dat ik 'm verkeerd raak", aldus de keeper.

Scherpen ligt door de interesse van Ajax onder een vergrootglas, maar zegt zich daar verder weinig van aan te trekken. Door de nederlaag is Emmen - dat nog steeds op de veilige vijftiende plaats staat - nog niet zeker van handhaving. "We staan nog steeds drie punten voor en hebben het nog steeds in eigen hand. Nu is het zaak om er over twee weken weer te staan."

gerelateerd