De Graafschap pakt laatste strohalm met nipte winst op Emmen

23 april 2019, 20:27   Bijgewerkt: 23 april 2019, 20:48

De Graafschap mag nog hopen op directe handhaving in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong won de cruciale wedstrijd in de staart van de ranglijst met 1-0 van FC Emmen. Door de treffer van Fabian Serrarens is het gat tussen beide ploegen nu nog maar drie punten met twee wedstrijden te gaan.

Niet lang daarna moest Scherpen opnieuw optreden, nu op een schot van Youssef El Jebli, maar deze pakte hij met enige moeite wel. Het lukte De Graafschap niet om door te drukken. Emmen kwam vervolgens steeds beter in de wedstrijd en dat bracht ook kansen met zich mee. Als wapen werd naast de creatieve Anco Jansen ook rechtsback Glenn Bijl gebruikt. Hij had veel vrijheid en kwam dus vaak mee naar voren. Hij loste zelf twee schoten, maar deze gingen allebei naast. Even later vroeg Emmen voorzichtig om een penalty, toen keeper Nigel Bertrams bij een corner een speler van de club uit Drenthe vloerde. In de hectische situatie bleek volgens scheidsrechter Björn Kuipers echter te weinig aan de hand om de bal op de stip te leggen.

De Graafschap kwam er steeds minder uit en het publiek op De Vijverberg liet blijken dat niet te pruimen. Er waren lichte fluitconcertjes te horen. Dit gebeurde onder meer nadat Michael de Leeuw de bal in de zestien vrij kon aannemen en zijn schot gekeerd zag worden door Bertrams. En toen De Leeuw even later een voorzet van Bijl naast kopte, rolde het ongenoegen opnieuw van de tribunes. De Graafschap ging wel met een voorsprong de rust in.

Beide ploegen wisselden aanvallend. De Graafschap bracht Delano Burgzorg en Charlison Benschop en bij Emmen kwamen Reuven Niemeijer, Sven Braken en Alexander Bannink binnen de lijnen. Toch bleven echt grote kansen in de slotfase uit. Emmen kreeg nog de grootste mogelijkheid, maar De Graafschap mocht keeper Bertrams bedanken dat hij zijn ploeg andermaal op de been hield. Dit keer redde hij op een schot van Bijl. Emmen vond in de absolute slotfase nog twee keer bijna de gelijkmaker, maar het zat de ploeg niet mee. Braken schoot maar net naast en een kopbal van Nick Kuipers uit een voorzet van Bijl werd opnieuw gepakt door Bertrams. Zo hield De Graafschap stand en pakte het de cruciale drie punten. Met nog twee wedstrijden te gaan kan de ploeg uit Doetinchem zich dus nog steeds rechtstreeks handhaven, terwijl Emmen toch nog onnodig zal moeten billenknijpen.

Opstellingen en beoordelingen:

De Graafschap: Nigel Bertrams 8; Leeroy Owusu 6,5, Bart Straalman 7, Sven Nieuwpoort 6 (29. Lars Nieuwpoort 6,5), Jordy Tutuarima 7; Javier Vet 6,5, Youssef El Jebli 6,5, Azor Matusiwa 6,5; Furdjel Narsingh 5,5 (78. Charlison Benschop -), Fabian Serrarens 7, Daryl van Mieghem 5 (62. Delano Burgzorg 6)

FC Emmen: Kjell Scherpen 5,5; Glenn Bijl 7, Nick Kuipers 6,5, Nick Bakker 6,5, Caner Cavlan 6,5; Michael Chacón 6,5, Hilal Ben Moussa 5,5 (70. Sven Braken 6), Luciano Slagveer 6 (76. Alexander Bannink -), Michael de Leeuw 7, Anco Jansen 6,5 (65. Reuven Niemeijer ); Jafar Arias 6,5

Man of the match: Nigel Bertrams

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen