KBVB eist degradatie van Mechelen en Beveren

KBVB eist degradatie van Mechelen en Beveren

23 april 2019 – KV Mechelen en Waasland-Beveren hangt een heel zware straf boven het hoofd. De Belgische voetbalbond KBVB eist de degradatie van de clubs. Dat is volgens Belgische media de uitkomst het onderzoek naar matchfixing. Mechelen promoveerde onlangs naar de Eerste Klasse, terwijl Waasland-Beveren dit seizoen op het hoogste niveau uitkomt.De onderzoekscommissie van de KBVB deed de voorbije tijd onderzoek naar de verdachte wedstrijden KV Mechelen - Waasland-Beveren en Eupen - Excelsior Moeskroen. Die duels vonden vorig seizoen op de laatste speeldag plaats. Mechelen zou toen Waasland-Beveren hebben benaderd om de wedstrijd met opzet te verliezen. Hoewel Mechelen met 2-0 won, degradeerde de club omdat Eupen met 4-0 zegevierde tegen Excelsior Moeskroen.

'We zijn enorm geschrokken, omdat we helemaal niets met deze zaak te maken hebben. Je kan niet gestraft worden voor iets waar je niet aan hebt meegewerkt. We zullen ons hoe dan ook juridisch grondig voorbereiden', luidt een deel van het statement van Waasland-Beveren op het dossier van de KBVB.

Naast de clubs worden ook nog eens dertien personen voor de geschillencommissie gedaagd. Hiertoe behoren niet scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière, die opgepakt werden in operatie Propere Handen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019