Advocaat gaat elftal wijzigen na misstap tegen FC Emmen

Advocaat gaat elftal wijzigen na misstap tegen FC Emmen

23 april 2019 – Dick Advocaat gaat na de nederlaag tegen FC Emmen (2-0) enkele wijzigingen doorvoeren voor het thuisduel met Fortuna Sittard. Welke spelers worden geslachtofferd, is nog onduidelijk. Als FC Utrecht niet in moeilijkheden wil komen, mag het tegen Fortuna niet weer een misstap begaan.Na de verliespartij in Drenthe is Advocaat niet boos geworden op zijn spelers. "Ze hadden misschien een lang verhaal verwacht", vertelt Advocaat aan het Algemeen Dagblad. "Maar het was heel kort. Ik heb gezegd dat ze zich over twee dagen kunnen revancheren en zich min of meer kunnen veiligstellen voor de play-offs. De belangen zijn wel bekend nu."

"Je moet leren om niet altijd boos te worden", gaat de coach verder. "Dan ben ik, bij wijze van spreken, het hele jaar boos. Je moet een beetje aanvoelen hoe je met een groep omgaat. Soms boos worden, soms niet. Soms verwachten ze dat je boos wordt, maar doe je het niet. Dat is een spel wat je met de groep speelt."

De Domstedelingen wonnen geen van de laatste drie wedstrijden en zijn afgezakt naar de zevende plaats. "Maar de wedstrijden ervoor schieten we er vijftien in. Je moet niet over een of twee wedstrijden kijken, maar naar het hele seizoen. Worden wij vijfde, zesde of zevende dan hebben we het uitstekend gedaan", aldus Advocaat.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019