Buitink wees Ajax af: "Ik wilde me op mijn gemak voelen"

Buitink wees Ajax af: "Ik wilde me op mijn gemak voelen"

23 april 2019 – Thomas Buitink is in de tweede seizoenshelft doorgebroken bij Vitesse. De achttienjarige spits kwam na de winterstop tien keer in actie in de Eredivisie en wist al vijf keer het net te vinden. Als jeugdspeler werd Buitink door Vitesse opgepikt bij Veensche Boys, maar ook Ajax en FC Utrecht toonden destijds interesse.De in Arnhem doorgebroken aanvaller wees op jonge leeftijd Ajax en Utrecht af en koos voor Vitesse. "Bij Ajax was er een andere mentaliteit. Het was echt Amsterdams en hier waren de jongens veel aardiger. Ik wilde me op mijn gemak voelen en daarom heb ik voor Vitesse gekozen", vertelt de jonge spits, die inmiddels achttien Eredivisie-wedstrijden heeft gespeeld, in gesprek met de NOS.

In de jeugdopleiding van Vitesse maakte Buitink zoveel indruk dat Manchester City en Chelsea zich in Arnhem meldden. "Ik vond het een complimentje dat ze mij wilde hebben en ik heb de berichten ook zeker gelezen, maar ik ging er niet echt over nadenken", zegt hij. "Ik zei gelijk tegen mijn zaakwaarnemer: dat is allemaal leuk, maar ik ben nog heel jong. Ik was veertien, had mijn debuut voor Jong Vitesse al gemaakt en speelde in A1. Ik was lekker bezig bij Vitesse en hoefde verder niks meer te horen. Mijn keuze was dus snel gemaakt."

Dat Leonid Slutsky in de tweede seizoenshelft zo vaak een beroep heeft gedaan op Buitink, heeft te maken met de blessures van Tim Matavz en Oussama Darfalou. Eerstgenoemde is inmiddels bijna helemaal fit, laatstgenoemde is op de weg terug. Zorgen om zijn toekomst maakt Buitink zich echter niet. "Ik ga aan het einde van het seizoen samen met mijn zaakwaarnemer kijken wat het beste bij mij past. Ik hoop dat mijn toekomst bij Vitesse ligt, maar ik sta ook open voor andere aanbiedingen. Ik houd van deze club en ben hier al negen jaar. Ik wil hier de eerste spits worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019