Groningen tegen PEC waarschijnlijk weer met Sierhuis én Gladon

Groningen tegen PEC waarschijnlijk weer met Sierhuis én Gladon

23 april 2019 – Het aanvalsduo Kaj Sierhuis-Paul Gladon krijgt woensdagavond tegen PEC Zwolle waarschijnlijk een tweede kans. De samenwerking tussen de spitsen is FC Groningen-trainer Danny Buijs tegen Ajax (0-1) aardig bevallen. De coach kan in Zwolle ook weer een beroep doen op de herstelde Mimoun Mahi, maar de aanvaller is nog niet topfit en begint naar verwachting op de bank.Zowel Sierhuis als Gladon kwam tegen Ajax niet tot scoren, maar Buijs vindt dat de spitsen het desondanks 'zeer behoorlijk' hebben gedaan. "Normaal gesproken hebben wij meer de bal in een thuiswedstrijd dan afgelopen zaterdag. Ze hebben er veel energie ingelegd. De onderlinge samenwerking kan nog beter, maar ze hebben ook nog niet veel samen gespeeld", aldus Buijs in gesprek met RTV Noord.

Tegenover de terugkeer van Mahi staat wel de afwezigheid van Ludovit Reis, die geschorst is. Daardoor zal het middenveld van Groningen er in Zwolle wat anders uitzien dan afgelopen weekend. "Ik vond het blok met hem en Samir echt uitstekend. Memisevic staat vaak iets voor de verdediging, waardoor Ludo iets verder naar voren kan spelen. Er zal dus zeker iets veranderen tegen Zwolle op dat gebied."

Groningen bevindt zich met nog drie wedstrijden te spelen op de negende plaats en zal in elk geval nog één plek moeten stijgen om te kunnen deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. Wint Ajax de bekerfinale van Willem II, dan volstaat de achtste plaats voor een plekje in de play-offs. "De insteek is vanaf dag één al duidelijk. Ik vind dat Groningen altijd in het linkerrijtje hoort te spelen en dan doe je normaal gesproken mee om de play-off plekken. We moeten bij Zwolle een resultaat halen als we nog naar boven willen kijken", besluit Buijs.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019