De Bruyne moet derby tegen Manchester United laten schieten

De Bruyne moet derby tegen Manchester United laten schieten

23 april 2019 – Kevin De Bruyne moet de stadsderby van woensdag tegen Manchester United laten schieten. De Belg kampt met een hamstringblessure. Mogelijk is het seizoen helemaal voorbij voor De Bruyne, maar blijft Pep Guardiola hoopvol voor de drie competitiewedstrijden die na het duel met United nog volgen. De Bruyne viel zaterdag tegen Tottenham Hotspur al vóór de rust uit."Het is een spierprobleem. We wachten de komende dagen af hoe het zich ontwikkelt, maar morgen lukt niet", aldus Guardiola op de persconferentie. "Misschien kan hij dit seizoen nog een of twee wedstrijden spelen. Volgend seizoen gaan we goed voor hem zorgen. We gaan met hem, artsen en fysiotherapeuten om tafel om ervoor te zorgen dat hij fit is."

Al het hele seizoen heeft De Bruyne last van blessures. In augustus raakte de Rode Duivel geblesseerd aan zijn knie en stond hij negen weken buitenspel. Ook daarna bleven blessures hem achtervolgen. Dit seizoen kwam De Bruyne dan ook maar tot dertig officiële wedstrijden, vorig seizoen kwam hij 52 keer in actie voor Manchester City.

Nu gaat ook The Manchester Derby aan zijn neus voorbij. Het treffen met de rivaal op Old Trafford is een inhaalduel en bepalend voor de titelrace met Liverpool. Bij winst hebben The Citizens de koppositie definitief weer terug.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019