FC Den Bosch ontslaat Boessen na slechte tweede seizoenshelft

FC Den Bosch ontslaat Boessen na slechte tweede seizoenshelft

23 april 2019 – FC Den Bosch heeft per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Wil Boessen. De slechte resultaten in de tweede seizoenshelft zijn de oefenmeester fataal geworden. In de winterstop stond zijn elftal nog bovenaan, maar na de jaarwisseling waren er nog slechts vier zeges. Mede daardoor werd FC Twente maandagmiddag al kampioen van de Eerste Divisie."De teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft zijn zichtbaar op het veld en in de statistieken", zegt Jan-Hein Schouten, voorzitter van de Raad van Commissarissen over het besluit. "Op basis van die eerste seizoenshelft hebben we gezien dat er om de prijzen gestreden kan worden. Dat is ook onze ambitie." En daarin laat de ploeg onvoldoende zien momenteel. FC Den Bosch, inmiddels afgezakt naar de subtop in de Eerste Divisie, verloor afgelopen speelronde op bezoek bij SC Cambuur (2-0).

Het was alweer de vijfde nederlaag in de laatste acht officiële duels, waardoor de slechte reeks van na de winterstop maar bleef voortduren. Ondanks de eerste plaats werden onder andere Jurich Carolina, Brahim Darri en Vincent Vermeij aangetrokken: daardoor was de selectie alleen maar beter dan voor de winterstop. Schouten: "Op dit moment hebben wij behoefte aan een aanjager pur sang. In de jacht op de winst is vuur nodig. De beslissing om voortijdig uit elkaar te gaan was er een tussen hart en verstand. Het is pijnlijk, maar we staan niet met lege handen. Wil heeft ons een grote stap verder gebracht en daarvoor zijn wij hem veel dank verschuldigd."

Overname door Jordania
De taken van Boessen worden voor voorlopig overgenomen door assistent-trainers Paul Beekmans en Erik van der Ven: onduidelijk is of er voor de play-offs nog een nieuwe coach wordt aangesteld. Overigens is het momenteel sowieso zeer onrustig: de overname van Kakhi Jordania werd recentelijk afgekeurd door de KNVB, vanwege een mogelijk gevaar voor witwassen. Onduidelelijk is dan ook hoe de toekomst van de club er momenteel uitziet.

Toen het nog een stuk beter ging met de club, ging FCUpdate.nl op bezoek in Den Bosch. 'FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd', was de kop van het verhaal overname en stand van zaken destijds. Lees het verhaal hier terug

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019