Van Persie en Martina niet bij Feyenoord, Vente in de spits

Van Persie en Martina niet bij Feyenoord, Vente in de spits

23 april 2019 – Robin van Persie ontbreekt woensdagavond bij Feyenoord voor het uitduel met NAC Breda. Daarom kiest trainer Giovanni van Bronckhorst voor Dylan Vente in de spits, omdat Nicolai Jørgensen nog altijd is geschorst. Daarnaast staan ook Cuco Martina, Ridgeciano Haps (beide niet fit) en Steven Berghuis (schorsing) op het lijstje van afwezigen. "'We moeten de derde plek veiligstellen", was desondanks het duidelijke doel van de coach.Tijdens de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond, blikte Van Bronckhorst vooruit op de wedstrijd. NAC Breda speelt voor handhaving, maar de Rotterdammers – bij wie St. Juste wel weer in de basis kan beginnen, maar nog niet negentig minuten beschikbaar is – willen Europees voetbal veilig stellen. "Het maakt niet hoe NAC voor de dag komt, wij doen er alles aan om de derde plek veilig te stellen", zei de trainer.

Door de overwinning op AZ is het verschil inmiddels zeven punten en kan Van Bronckhorst zich gaan richten op het afscheid als nummer drie in Rotterdam-Zuid. "Het belangrijkste is dat ik afscheid neem met de derde plaats en de boel zo goed mogelijk achterlaat voor Stam", zei Van Bronckhorst, voor wie de deur bij Feyenoord naar eigen zeggen nooit helemaal dicht zal zijn. "Misschien keer ik ooit in een andere rol terug, maar er zijn geen plannen."

Verder ging de coach in op de lange periode zonder wedstrijd, doordat de 33ste speelronde is verplaatst. Feyenoord wil in het ritme blijven en speelt daarom een oefenwedstrijd tegen stadgenoot Excelsior. Maar eerst wacht voor de Stadionclub nog het treffen met NAC Breda, waarbij de zeventienjarige aanvaller Naoufal Bannis op de bank zit door alle afwezigen voorin.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019