Stoppende Boer krijgt nog speeltijd door blessure Van der Hart

Stoppende Boer krijgt nog speeltijd door blessure Van der Hart

23 april 2019 – Diederik Boer krijgt voor hij met voetbalpensioen gaat nog een afscheidswedstrijd in de Eredivisie: door een blessure van de eerste keuze Mickey van der Hart begint hij woensdagavond tegen FC Groningen in de basiself van Jaap Stam voor het Eredivisie-duel. Het wordt zijn 333ste optreden namens PEC Zwolle. Dat vertelt trainer Stam tegenover De Stentor. Thomas Lam is nog altijd afwezig, hij ontbrak afgelopen weekend ook toen Stam met zijn elftal verloor van Vitesse. Op dat duel wil PEC Zwolle revanche nemen en zich ook rekenkundig veilig spelen in de Eredivisie. "We willen niet afhankelijk zijn van anderen, maar willen het zelf doen. Het seizoen moet niet als een nachtkaars uitgaan", vindt de oefenmeester.

En dus wil de ploeg het heft in eigen hand nemen en niet hoeven kijken naar wat andere clubs doen. Stam: "Spelers hebben daar ook geen zin in en willen zich morgen graag revancheren voor het verlies bij Vitesse." In dat duel stond de ploeg lang met een man meer op het veld, maar verloor het wel kansloos met 4-1.

Overigens is het de vraag hoe ernstig de blessure van Van der Hart is: als de goalie een zware kwetsuur heeft opgelopen, dan heeft hij mogelijk wél zijn laatste duel voor PEC Zwolle gespeeld. Waar Boer besloot om te stoppen na dit seizoen, gaat Van der Hart voor zijn kansen in het buitenland en vertrekt eveneens bij PEC Zwolle.

Lees ook: Boer stopt na dit seizoen bij PEC Zwolle, maar blijft bij club

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019