FC Emmen wacht op subsidie voor vervangen kunstgras

FC Emmen wacht op subsidie voor vervangen kunstgras

23 april 2019 – FC Emmen legt graag natuurgras neer in de Oude Meerdijk, maar wacht op de subsidie die in 2020/2021 beschikbaar komt. De club doet met ingang van dat seizoen dan ook onderzoek naar natuurgras. Dat meldt Emmen in een officiële reactie aan FCUpdate.nl. In het principeakkoord van de veranderagenda staat dat over twee seizoenen een subsidie beschikbaar komt om kunstgrasvelde in de Eredivisie te vervangen.Dus speelt Emmen voorlopig nog op kunstgras, ook wanneer het zich dit seizoen handhaaft in de Eredivisie. De Drentse club kan dinsdag op bezoek bij De Graafschap praktisch verzekeren van nog een jaar op het hoogste niveau. Afgelopen weekend tegen FC Utrecht (3-0 winst) zette Emmen al een grote stap in de juiste richting.

"Zaterdag was natuurlijk prachtig, met de samenwerking tussen publiek en spelers", zegt trainer Dick Lukkien op het clubkanaal van Emmen. "We beseffen allemaal dat we een goede stap hebben gezet, maar ook dat we nog niets hebben. We zitten nu op het moment dat we alle geleverde arbeid kunnen verzilveren. Het zou mooi zijn als het na deze speelronde klaar is. Daar doen we alles voor."

Emmen staat met nog drie wedstrijden op het programma vijf punten voor op Excelsior, de nummer zestien. Aanstaande tegenstander De Graafschap staat op zes van de Emmenaren. "Ik vind het een vergelijkbare wedstrijd als die tegen NAC. In een kolkend stadion, tegen een ploeg die vecht voor de laatste kans. Zij zullen proberen om er vanaf het begin vol op te klappen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019