Renard neemt schuld op zich voor de ruzie met Ziyech

Renard neemt schuld op zich voor de ruzie met Ziyech

23 april 2019 – Hervé Renard voelt zich grotendeels verantwoordelijk voor het conflict dat hij had met Hakim Ziyech. Dat geeft de bondscoach van Marokko ruim twee jaar later toe. Door de ruzie wilde Ziyech een tijdlang niet uitkomen voor de nationale ploeg en ontbrak hij onder andere op de Afrika Cup van 2017. Na dat toernooi werd de lucht, op initiatief van de bondsvoorzitter, geklaard.Renard debuteerde begin 2016 als bondscoach van Marokko. In een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup in en tegen Kaapverdië hield hij Ziyech negentig minuten op de bank, in de return mocht de Ajacied een half uur opdraven. "Hij was niet blij", zegt Renard tegen RMC Sport. "Ik maakte één fout: ik sprak niet met hem. De situatie werd gespannen. Hij kwam nog terug, maar voelde zich gekwetst.... totdat ik hem niet meer selecteerde."

Ziyech ontbrak een jaar lang bij de Atlasleeuwen, ook de Afrika Cup liett hij schieten. Ziyech wees daarna ook een oproep af voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op 31 mei 2017. Destijds noemde Renard dat een grote fout, nu neemt de Fransman die woorden terug. "Hij heeft niets fouts gedaan. Zijn humeur was nooit slecht, integendeel zelfs. Ook al was hij niet tevreden."

Een maand na de wedstrijd tegen Oranje gingen Renard en Ziyech om tafel, dit op verzoek van de bondsvoorzitter. "We gingen naar Amsterdam en na drie minuten was alles geregeld. Hij wilde terug. Hij is erg gehecht aan de nationale ploeg, dat hem nodig heeft. Ik heb mijn fouten erkend. Voor dit probleem ben ik voor 99 procent verantwoordelijk geweest."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 mei 2019

  2. zondag 19 mei 2019