Wolfsburg zet Europese droom op tocht na doelpunt De Guzman

Wolfsburg zet Europese droom op tocht na doelpunt De Guzman

22 april 2019 – Het is het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst ondanks genoeg mogelijkheden niet gelukt om te winnen van Eintracht Frankfurt. Met de Nederlander in de spits werd meermaals het aluminium geraakt, maar werd er dankzij een tegengoal van invaller Jonathan de Guzman en een late gelijkmaker van Anthony Brooks slechts een punt gepakt tegen de nummer vier van de Bundesliga: 1-1.En dat is slecht nieuws voor de Europese aspiraties van Wolfsburg, dat negende blijft staan en daardoor nog een sterke serie moet neerzetten om kans te maken op de Europa League. Tegen Frankfurt, waar Jetro Willems en Jonathan de Guzman op de bank begonnen, kreeg Weghorst in de openingsfase een grote kans, maar hij zag zijn inzet van de doellijn gehaald wordt.

Het duel, dat kort werd onderbroken wegens gegooide paaseieren door supporters als protest tegen de maandagavondwedstrijden, werd gedomineerd door Wolfsburg, De gastheren raakten meermaals het aluminium, maar zagen dat invaller De Guzman namens de tegenpartij een mokerslag uitdeelde. Hij maakte in minuut 78 de winnende goal, zo leek het. In extremis kreeg Wolfsburg alsnog een beetje loon naar werken, want Anthony Brooks maakte in de blessuretijd de gelijkmaker.

Frankfurt blijft zodoende op de vierde plaats staan en mag hopen op Champions League-voetbal. Het gat met Borussia Mönchengladbach (vijfde) bedraagt twee punten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019