De Roon en Hateboer mogen dromen van Champions League

De Roon en Hateboer mogen dromen van Champions League

22 april 2019 – Marten de Roon en Hans Hateboer mogen dromen van deelname aan de Champions League. Met hun club Atalanta deed het Nederlandse duo uitstekende zaken in de uitwedstrijd tegen Napoli: 1-2. Atalanta boog in de laatste twintig minuten een achterstand om.Atalanta beleeft een geweldig seizoen en voegde maandagavond een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal. De Roon en Hateboer hadden andermaal een basisplaats. Het was Hateboer die een hoofdrol voor zich opeiste. Hij leidde gelijkmaker van Duvan Zapata in.

De oud-speler van FC Groningen sprintte in de 69ste minuut naar de achterlijn en bracht vanaf daar Zapata in stelling: 1-1. Daarmee maakte Atalanta de openingstreffer van Dries Mertens in de eerste helft ongedaan. Voor Atalanta was de koek nog niet op. Tien minuten voor tijd schikte Zapata zich in de rol van aangever en haalde Mario Pasalic de trekker over voor Atalanta, waar trainer Gian Piero Gasperini nog naar de tribune werd gestuurd. 

De knappe zege brengt Atalanta in punten gelijk met AC Milan, dat door een beter onderling resultaat vierde staat. Die notering op de ranglijst levert aan het einde van de rit een Champions League-ticket op. In de resterende vijf duels speelt Atalanta nog tegen Udinese, Lazio, Genoa, Juventus en Sassuolo.

De 1-1, met Hateboer als aangever

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019