SC Heerenveen
0 – 0
FC Twente

Speler van de Week: kleine Linssen grootse kopspecialist

Speler van de Week: kleine Linssen grootse kopspecialist

22 april 2019 – Eén van de kleinste spelers van Vitesse én de Eredivisie, maar een sprongkracht waar je U tegen zegt. Bram van Polen schijnt nog steeds wakker te liggen van de drie kopdoelpunten die Bryan Linssen maakte tegen PEC Zwolle. Hij is bij FCUpdate.nl de Speler van de Week. Dat Linssen goed kan koppen liet hij al vaker zien. Het is extra knap, omdat de 28-jarige Limburger tot de kleinste spelers van de Eredivisie behoort. Slechts twaalf spelers, waarvan de lengte in de databank staan, zijn kleiner dan Linssen. De kleinste Eredivisie-speler is zijn Vitesse-collega Thulani Serero met 1,64 meter. Daar tussenin staan onder meer spelers als Michal Sadilek, Elson Hooi, Gustavo Hamer, Jordy Clasie en Lerin Duarte. Onder meer ploeggenoot Navarone Foor, Jonas Svensson en Giovanni Kort - what's in a name - zijn van dezelfde lengte als Linssen.

In de Eredivisie is zijn kopkracht overal gevreesd en ook scouts van buitenlandse clubs zullen de kwaliteiten van Linssen in de smiezen hebben. Het zou dan ook niet gek zijn dat de aanvaller het volgend seizoen buiten Nederland gaat proberen. Bovendien loopt zijn contract over een jaar af en als Vitesse iets wil verdienen aan de kopspecialist, moet dat deze zomer gebeuren.

Dat is voor straks, eerst wil Linssen met Vitesse opnieuw Europees voetbal bereiken en als het even kan zijn persoonlijke doelpuntenrecord minimaal evenaren. Zijn beste jaar was vorig seizoen, toen Linssen vijftien keer scoorde. Dankzij de hattrick van afgelopen zaterdag staat de teller op twaalf. Met nog drie wedstrijden voor de boeg, is voor Linssen het seizoen nog lang niet klaar. 

Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019