Twente moet voor volgend seizoen zo'n 12 nieuwe spelers halen

22 april 2019, 17:31

Ted van Leeuwen denkt dat FC Twente voor volgend seizoen zo'n twaalf nieuwe spelers nodig heeft. Daarbij moet de club werken met een kleiner budget dan afgelopen seizoen. Dat zei de technisch directeur maandag na het realiseren van promotie naar de Eredivisie.

"Vanaf morgen gaan we ermee bezig, er moet veel gebeuren. Pakweg twaalf nieuwe spelers", zegt Van Leeuwen tegen FOX Sports. "Tot en met de jeugdspelers hebben we bewust gewacht met het verlengen van aflopende contracten. Kampioen worden moest eerst nog maar eens gebeuren."

Dat Twente terug is in de Eredivisie, zorgt ook bij Van Leeuwen voor een enorme opluchting. Hij werd aan het begin aangesteld als technisch directeur en wist een kampioenswaardige selectie te bouwen. "De druk op deze club is groot, ik denk zelfs groter dan op Ajax of PSV. In mijn werkzame leven heb ik nog nooit zoveel verantwoordelijkheid gevoeld."

Van Leeuwen zet ook een kanttekening bij de promotie. "Oogstrelend voetbal is niet gelukt. Als liefhebber doet dat pijn. Van tevoren weet je niet goed wat je moet kunt verwachten. We hebben niet precies kunnen halen wat we wilden. In alle opzichten is dat een moeizaam proces geweest. Maar de estheticus in mij vraagt altijd iets meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen