Pusic opgelucht: "Kampioen worden niet eenvoudig"

Pusic opgelucht: "Kampioen worden niet eenvoudig"

22 april 2019 – Een last is van de schouders van Marino Pusic gevallen. De trainer bracht FC Twente maandagmiddag definitief terug naar de Eredivisie. "Voor ons allemaal is dit een fenomenale ontlading, we hebben hier het hele jaar hard voor gewerkt", is de eerste reactie van Pusic."We zijn van ver gekomen en hebben ons teruggeknokt in de competitie. De tweede helft van de competitie hebben we gedomineerd en verdiend onze wedstrijden gewonnen", zegt de oefenmeester tegen FOX Sports. "Kampioen worden is niet eenvoudig, zeker niet in de omstandigheden waarin we moesten werken, waarin we het voortbestaan van de club in handen hadden."

In het kampioensduel met Jong AZ speelde Twente troosteloos gelijk (0-0), maar dat was voldoende vanwege de nederlaag van Sparta bij Jong PSV (2-0). "Wij hebben er alles aangedaan, helaas hebben we de mogelijkheden niet benut. We wisten ook dat we geen goal tegen moesten krijgen. Ik ben trots op de jongens."

Of Pusic in de Eredivisie ook de trainer is van Twente, ziet hij later wel. "Volgens mijn contract wel, maar die vraag is voor de verantwoordelijke mensen binnen de club. Vandaag vier ik feest en ben ik dolgelukkig voor de supporters, de spelers en de club."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 11 april 2021