Pover FC Twente dankt Jong PSV en is terug in Eredivisie

22 april 2019, 16:24   Bijgewerkt: 22 april 2019, 17:23

FC Twente is een jaar na de degradatie weer terug in de Eredivisie. De Tukkers hadden genoeg aan een troosteloos gelijkspel (0-0), omdat naaste concurrent Sparta Rotterdam verloor bij Jong PSV (2-0). Het vertoonde spel van Twente illustreerde het verloop van dit seizoen.

Hortend en stotend baande Twente zich een weg door de Eerste Divisie. Nederlagen tegen TOP Oss (1-2), MVV (0-1), FC Den Bosch (2-1) en Jong Ajax (2-5) zorgden voor een matige start. Het pak slaag tegen de Amsterdamse beloften bleek een wake-up call, want sindsdien bleef Twente vijftien wedstrijden op rij ongeslagen. De concurrentie liet ondertussen telkens punten liggen en daardoor kwam Twente steeds comfortabeler bovenaan te staan.

Dit zonder goed te spelen. Hetzelfde gebeurde maandagmiddag tegen Jong AZ, maar ook nu stapte Twente juichend van het veld. De gasten uit Alkmaar gaven de thuisploeg ruimte om te voetballen, maar het armoedige spel van de Enschedeëers was onvoldoende om daar iets mee te doen. Kansen waren dan ook spaarzaam. Jari Oosterwijk kreeg de grootste kans, maar hij vond doelman Joey Roggeveen op zijn pad.

Twente mocht juist van geluk spreken dat het al niet na een paar seconden op achterstand kwam. Ricardinho haalde ternauwernood een schot van Tijjani Reijnders van de lijn. Later stopte Joël Drommel nog een gevaarlijk schot van Jamie Jacobs met zijn vuisten. Ook na rust ging Twente gebukt onder de dreiging van de Alkmaarders, maar ontbrak het de beloften aan zorgvuldigheid.

Vanaf het moment dat Twente hoorde van de achterstand van Sparta tegen Jong PSV meldden de gastheren zich vaker voor de goal van Jong AZ. Immers zou Twente ook kampioen zijn, als Sparta niet zou winnen in Eindhoven. Ondanks een kopbal van Peet Bijen rakelings naast het doel van Jong AZ, bleven doelpunten in Enschede uit. Maar dat maakte allemaal niets meer uit. Omdat Jong PSV ook nog een tweede maakte tegen Sparta, wist Twente dat de terugkeer naar de Eredivisie in kannen en kruiken was.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen