ErediVisie: Philips Slotfase Vereniging en Kaart-Jan Huntelaar

22 april 2019, 10:46   Bijgewerkt: 22 april 2019, 10:54

Met nog drie speelrondes te gaan, wordt het met de week spannender in de vaderlandse competitie. Ajax had ontzettend veel moeite bij FC Groningen, maar won dankzij een unicum van Klaas-Jan Huntelaar toch nipt. Naaste belager PSV maakte geen fout tegen ADO Den Haag, Feyenoord rekende in een onderling duel af met AZ en NAC Breda lijkt ten dode opgeschreven na de nederlaag bij Fortuna Sittard. Zoals een koppende Bryan Linssen tegen PEC Zwolle stooten we door onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Kaart-Jan Huntelaar

Erik ten Hag roept Klaas-Jan Huntelaar na een uur op zijn shirt aan te doen om als invaller het ploeterende Ajax over een dood punt heen te helpen tegen FC Groningen. De routinier trekt het zwarte geluksshirt, dat na de historische avonden in Madrid en Turijn op alle voorpagina's stond, aan om Lasse Schöne af te lossen. Zo'n achttien minuten later is het shirt weer uit. In de handen wappert het tricot zoals na afloop van de achtste finale in Santiago Bernabéu, toen Huntelaar onder invloed van adrenaline een privévoorstelling gaf aan het uitpubliek. In Groningen was de emotie misschien nog wel groter, getuige de beelden. Als invaller had Huntelaar zijn team naar een zeer belangrijke 0-1 zege op Groningen geschoten. Het laatste fluitsignaal maakte hij niet mee, want zes minuten na zijn goal was het shirt wéér uit. Dit keer lag het in de wasmand in de kleedkamer. Met twee gele kaarten was The Hunter van het veld gestuurd, één daarvan voor het uittrekken van dat shirt. Hij is daarmee de eerste Ajacied ooit die als invaller scoort en een rode kaart pakt in één wedstrijd.

Listige Linssen voor De Ligt

Voordat je tegenwoordig als voetballer in mag vallen, krijg je van de assistent-trainer een map onder je neus waarin staat wie je moet dekken bij corners. Ook bij PEC Zwolle waren hier vooraf afspraken over gemaakt, maar laten we zeggen dat ze daar al met hun hoofd bij de paasbrunche zaten. Zoals de Zwolse spelers op zondag naar eieren in de tuin zouden gaan zoeken, zo zochten zij zich zaterdagavond suf naar Bryan Linssen. De aanvaller van 1.70 ontsnapt in de volle zestien nog weleens aan de aandacht. Het is immers niet degene waar je als trainer je boomlange centrumverdediger mee laat duelleren. Toch? Nou, bij PEC kwam dat ze duur te staan. De kleine aanvaller werd niet voor het eerst dit seizoen de grote man met drie kopgoals uit drie hoekschoppen. Bram van Polen was hem meermaals volledig kwijt. Matthijs de Ligt weet nu wie hij dinsdag, een week na zijn duel met een Portugees die wel aardig kan koppen, tegen Vitesse mag gaan dekken. De Limburger bracht zijn seizoenstotaal op twaalf goals, waarvan maar liefst acht met het voorhoofd.

Seuntjens scoren samen

De gebroeders Mats en Ralf Seuntjens ballen al een aantal jaar in de Eredivisie. Mats als spelmaker bij AZ, Ralf bij het iets minder bedeelde VVV-Venlo. Hoewel beiden goed zijn voor een paar doelpunten per seizoen, bleef een broederlijke dubbelslag tot nog toe uit. Tot zaterdagavond, toen Ralf Seuntjens als invaller de gelijkmaker maakte tegen De Graafschap en kleine broertje Mats rond hetzelfde tijdstip voor de openingsgoal in De Kuip aantekende. Voor het eerst maakten beiden op dezelfde dag een goal in de Eredivisie. En mogelijk ook voor het laatst. Het contract van Ralf wordt in Venlo niet verlengd en de Seun of God lonkt naar een avontuur bij NAC Breda. En laat die club vermoedelijk volgend seizoen op een ander niveau spelen...

Philips Slotfase Vereniging 

De Amsterdam breekt eindelijk niet door

Het seizoen van Ajax is er, hoewel de prijzen nog verdeeld moeten worden, een om in te lijsten. De Amsterdammers staan bovenaan in de Eredivisie, dingen mee om de KNVB Beker dankzij hun finaleplaats en horen in de Champions League voor het eerst in 22 jaar bij de beste vier ploegen van Europa. Met 156 goals kennen de Godenzonen hun meest productieve seizoen aller tijden. Toch is er qua tegengoals een kanttekening, want maandenlang werd buiten de Johan Cruijff ArenA niet de nul gehouden. In de Champions League en competitieduels slikte Ajax, uiteraard, veertien tegentreffers, maar dankzij goed keeperswerk van André Onana werd bij FC Groningen (0-1) de nul gehouden. Dit kalenderjaar blijft het aantal tegentreffers buiten Amsterdam dus voor even staan op veertien, maar da's logisch.

En dan nog even dit...

Duel der Dicks 

Fans vinden Fortuna 

Kunststukje Kanon

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen