Misstap kan NEC fataal worden in jacht op play-offs: "Scherp zijn"

Misstap kan NEC fataal worden in jacht op play-offs: "Scherp zijn"

22 april 2019 – NEC moet de komende weken alle zeilen bijzetten om zich nog te plaatsen voor de nacompetitie en mee te kunnen strijden om een terugkeer naar het hoogste niveau. Als de voormalige Eredivisieclub zich plaatst voor die play-offs dan lonkt opeens toch promotie in een verder gitzwart seizoen. Trainer Ron de Groot wil daar nog niet aan denken.De Nijmegenaren wonnen de laatste drie competitiewedstrijden en moeten tegen achtereenvolgens RKC Waalwijk, FC Twente en MVV proberen om op de elfde plaats te eindigen, omdat deze nog recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Die goede serie van de laatste tijd geeft volgens De Groot vertrouwen in aanloop naar de resterende duels, maar hij rekent zich allesbehalve rijk. "We moeten bij de les blijven, gretig en scherp zijn en punten blijven halen", zegt de oefenmeester tegen De Gelderlander.

Normaal gesproken spelen de nummers 2 tot en met 9 nacompetitie voor promotie, maar omdat Jong PSV en Jong Ajax momenteel tussen die clubs staan, mogen ook de nummers 10 en 11 over een paar weken aantreden in de altijd knotsgekke play-offs. NEC bezet door de late 2-3 zege op FC Volendam van afgelopen vrijdag momenteel op doelsaldo die felbegeerde elfde plaats en met een lastig programma tegen twee concurrenten en de aanstaand kampioen, wordt het voor de Eredivisiedegradant van twee seizoenen geleden geen gemakkelijke opgave.

Theoretisch gezien zou NEC ook nog in de top vijf kunnen eindigen, waardoor het de eerste ronde van de nacompetitie mag overslaan. De Groot vindt dat niet realistisch. "We moeten bij de eerste elf eindigen. Dat is het enige waar we naar kijken. Met één misstap vallen we er weer buiten. Zo kort staat het bij elkaar."

Lees ookVan den Berg wéér geschorst bij NEC: "Ik pleit voor een ander kaartbeleid"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 18 juli 2019

  2. woensdag 17 juli 2019