Zidane vindt Benzema na hattrick beste spits ter wereld

Zidane vindt Benzema na hattrick beste spits ter wereld

22 april 2019 – Zinedine Zidane is in zijn nopjes met de huidige vorm van spits Karim Benzema. De trainer van Real Madrid steekt zijn bewondering voor de Fransman niet onder stoelen of banken, nadat Benzema de Madrilenen gisteren met drie treffers langs Athletic Bilbao loodste.Voor rust had Real moeite om Bilbao pijn te doen, maar na de pauze bracht Benzema daar verandering in. Met twee rake kopballen en een subtiele boogbal zorgde hij voor een zuivere hattrick en drie belangrijke punten voor Real in de strijd om de tweede plaats in La Liga. Het verbaasde Zidane niet dat zijn landgenoot dit voor elkaar kreeg, zei hij na afloop van de wedstrijd. "Het aantal doelpunten dat hij maakt is ongelofelijk. Ik weet wat hij kan."

De teruggekeerde oefenmeester gaat zelfs nog een stapje verder in zijn adoratie. "Iedereen mag zijn eigen mening hebben over wie momenteel de beste nummer 9 van de wereld is, maar voor mij is dat Karim. Hij is nog maar twee treffers verwijderd van zijn hoogste totaal ooit. Dat zegt genoeg. Hij speelt met vertrouwen en heeft nog steeds de wil om zichzelf te verbeteren. Dat vind ik geweldig."

Tweede plaats
Door zijn drie treffers staat het seizoenstotaal van Benzema nu op 21 doelpunten. Door zijn hattrick haakte Real Madrid nog niet af in de strijd om de tweede plaats in Spanje achter de vrijwel zekere kampioen Barcelona. Het gat met stadsgenoot Atlético, dat nu op de tweede plaats staat, bedraagt voor Real vier punten. Atlético won zaterdag nipt met 0-1 van middenmoter Eibar. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 mei 2019

  2. dinsdag 21 mei 2019