Makkelie blijft achter keuze staan en had Huntelaar rood gegeven

22 april 2019, 00:01

Danny Makkelie was zaterdagavond de VAR bij het duel tussen FC Groningen en Ajax, maar greep in de slotfase van de wedstrijd niet in bij een handsbal van Nicolas Tagliafico. Met name bij de thuisploeg vonden ze dat zeker een penalty waard, maar de arbiter bekeek de beelden en vond het niet een duidelijk foute van Dennis Higler. "Ik heb de camera's bekeken en vond het geen bewuste handsbal."

Dat vertelde hij tegenover VTBL over het cruciale moment in blessuretijd. De Argentijnse back kreeg de bal tegen de hand, maar of het een strafschop was is dubieus. "Mensen vinden dat ik dat fout heb gedaan, andere mensen vinden dat ik het goed gedaan. De bal kwam via de oksel deels tegen de bovenarm." En dus besloot hij om als VAR niet in te grijpen.

Bij Klaas-Jan Huntelaar had Makkelie wél een andere mening dan Higler, maar greep toch niet in. "Mijn voorkeur was een rode kaart, maar ik vind een tweede gele kaart niet duidelijk fout. Als hij in het gezicht was gekomen of het was echt een stoot, had ik wel gevraagd of hij naar het scherm wilde komen. Het zat er een beetje tussenin en het was dus twijfelachtig."

Lees ook:

Van Egmond steunt Higler

Higler blijft achter zijn drie cruciale beslissingen staan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen