Gisteren gemist: PSG kampioen, PSV wint, Liverpool grijpt kop

22 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 21 april.

Mbappé bezorgt PSG mooi titelfeest bij rentree Neymar en Cavani

Paris Saint-Germain heeft zondagavond het titelfeestje in stijl gevierd in eigen huis tegen AS Monaco. De ploeg rekende dankzij een hattrick van Kylian Mbappé af met het elftal van Leonardo Jardim (3-1) en zag blessuregevallen Neymar én Edin Cavani hun rentree maken en zo het titelfeestje meevieren. De club speelde tevens in shirts waarop de afgebrande Notre Dame stond als een eerbetoon.

PSV vermaakt niet, maar verslaat ADO wel en blijft in spoor Ajax

PSV heeft zondagmiddag simpel met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. De thuisploeg vermaakte het publiek geen enkel moment, maar behield toch de aansluiting met Ajax. Mark van Bommel was desondanks deels [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349259/van-bommel-niet-helemaal-tevreden-en-looft-kopsterke-de-jong/,_blank,tevreden] met het optreden van de Eindhovenaren. Eerder op de dag speelden Excelsior en Willem II [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349239/willem-ii-verzuimt-bij-excelsior-goede-zaken-te-doen-voor-play-offs/,_blank,gelijk], terwijl Fortuna Sittard een belangrijke zege [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349246/fortuna-is-bijna-veilig-nac-heeft-wonder-nodig-tegen-degradatie/,_blank,boekte] op NAC Breda, dat daardoor zo goed als gedegradeerd is.

Benzema wederom goud waard voor Real Madrid met hattrick, Valencia dankt Guedes

Real Madrid heeft zondagmiddag wederom een overwinning geboekt met heel veel dank aan Karim Benzema. De Franse aanvaller verkeert momenteel in bloedvorm en bezorgde trainer Zinedine Zidane met een hattrick tegen Athletic de Bilbao hoogstpersoonlijk wederom de overwinning (3-0): daardoor blijven de Madrilenen nog enigszins in het spoor van rivaal Atlético Madrid. Valencia blijft door een zege op Real Betis Sevilla [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349265/valencia-blijft-in-race-cl-ticket-door-dubbelslag-guedes/,_blank,in de race] om plaats vier.

Wijnaldum breekt de ban voor winnend Liverpool

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Manchester City. De ploeg van Jürgen Klopp had het niet eenvoudig op bezoek bij Cardiff City, maar liep dankzij een heerlijke treffer van Georginio Wijnaldum geen puntverlies op in de titelstrijd. James Milner besliste het duel tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip. Virgil van Dijk was al met al [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349258/van-dijk-heel-trots-op-nominatie-voor-speler-van-het-jaar/,_blank,content] met de overwinning. 

Anderlecht pakt tegen Gent eerste play-off-punt na vertrek Rutten

Anderlecht is er zonder Fred Rutten in geslaagd om de reeks van nederlagen in de play-offs te doorbreken. Onder diens opvolger Karim Belhocine was het spel niet veel beter, maar pakte de ploeg wel een punt tegen AA Gent: daarbij moet wel worden aangetekend dat ook die ploeg nog geen punt pakte in de play-offs. Daardoor zijn beide ploegen van de hatelijke nul af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen