Mbappé bezorgt PSG mooi titelfeest bij rentree Neymar en Cavani

21 april 2019, 23:00

Paris Saint-Germain heeft zondagavond het titelfeestje in stijl gevierd in eigen huis tegen AS Monaco. De ploeg rekende dankzij een hattrick van Kylian Mbappé af met het elftal van Leonardo Jardim (3-1) en zag blessuregevallen Neymar én Edin Cavani hun rentree maken en zo het titelfeestje meevieren. De club speelde tevens in shirts waarop de afgebrande Notre Dame stond als een eerbetoon.

Na twee nederlagen en een remise in de Ligue 1 werd het zondagavond een feestelijke wedstrijd: nummer twee Lille had eerder op de dag punten laten liggen tegen Toulouse (0-0), waardoor PSG officieel kampioen was geworden van Frankrijk. Daardoor lag er helemaal geen druk meer op het thuisduel met AS Monaco, waardoor het een feestavond kon worden.

Die feestavond werd geopend door Mbappé, die uit een corner na een kwartier de score opende namens de thuisploeg. Ruim vijftien minuten later verdubbelde hij de score na een prima combinatie met Daniel Alves en na een klein uur gebeurde hetzelfde: Alves werd weggestuurd in de diepte, gaf laag voor en Mbappé liep simpel binnen. Dat betekende zijn dertigste goal van het seizoen en is hij de jongste tiener die dat ooit lukt in de Ligue 1.

Overigens kreeg dat feestje naast de blessure en het uitvallen van Marco Verratti nog een kleine domper: Aleksandr Golovin schoot tien minuten voor tijd nog de eretreffer op de borden bij AS Monaco, maar echt van invloed was het niet meer. Na drie duels zonder zege is de titel en een overwinning van PSG genoeg reden voor de Franse topclub om een mooi feest te bouwen. De tweede Frans titel op rij is een feit voor de ploeg van Thomas Tuchel, al kan het puntenrecord van vorig seizoen (108) al lang niet meer behaald worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen