Van Egmond steunt Higler, maar vond geel Huntelaar eerder rood

21 april 2019, 21:32

Er was zaterdagavond veel te doen over de beslissing van Dennis Higler bij FC Groningen - Ajax om de thuisploeg géén strafschop te geven na een handsbal van Nicolas Tagliafico. Maar net als de arbiter zelf, was ook de scheidsrechtersbaas het eens met de beslissing van de scheidsrechter en het niet ingrijpen van de VAR. "Geen strafschop", was het oordeel van Dick van Egmond over het moment. 

Tegenover FOX Sports ging de scheidsrechtersbaas in op het veelbesproken moment. Hij vergeleek het met de handsbal van Daley Blind tegen Juventus. "Doorspelen. De arm is in een natuurlijke houding en niet ver van het lichaam. Het was zelfs nog even de vraag voor de VAR of het bovenlijf of bovenarm was. De VAR was er niet van overtuigd dat het een duidelijke fout was van Higler en greep niet in. Wat mij betreft terecht."

Over de beslissing om Klaas-Jan Huntelaar een tweede gele kaart te geven in plaats van een directe rode, was Van Egmond overigens minder te spreken. "Huntelaar mag blij zijn met een gele kaart", zei hij veelzeggend over de keuze om niet een directe rode kaart te trekken. "Ik neig meer dan rood dan naar geel, omdat er toch een stuk opzet in het spel is." 

Lees ook: Higler blijft achter zijn drie cruciale beslissingen staan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen