Van Bommel deels tevreden en looft kopsterke De Jong

Van Bommel deels tevreden en looft kopsterke De Jong

21 april 2019 – Mark van Bommel begon tegen ADO Den Haag met vier aanvallers in de opstelling bij PSV, maar zag zijn ploeg in een laag tempo spelen en uiteindelijk scoorden de Eindhovenaren 'slechts' drie treffers. Toch was de coach niet geheel ontevreden. "Ik vond het niet slecht: al kan de uitvoering en het baltempo wel beter", beaamde hij.Dat zei hij tegenover FOX Sports na de 3-1 zege op ADO Den Haag. Ondanks de aanvallende tactiek was hij niet echt bezig met het aantal doelpunten. "We hebben er te weinig gemaakt, maar het gaat om winnen", wist Van Bommel, die niets wilde weten van extra aanvallend PSV. "We doen er altijd alles aan om te scoren. Dat hebben we aan het begin van dit seizoen ook gedaan. Wij spelen altijd om zo veel mogelijk te scoren en een zo groot mogelijke uitslag neer te zetten."

Ondanks dat PSV amper in liep op Ajax wat het aantal goals betreft, gelooft Van Bommel zeker nog in een titel. "Het is mooi dat Ajax na een gewonnen wedstrijd over ons praat. Dat geeft aan dat ze niet zeker zijn", aldus Van Bommel, die de missie van PSV kent. "Wij moeten drie keer winnen, dat is simpel."

Verder had de coach ook nog mooie worden over voor de opnieuw scorende Luuk de Jong. "Als er een moeilijke bal komt, kan hij hem gericht bij een medespeler in de voeten leggen. Dat heb ik zelden gezien bij een speler", zei hij over de voetballende kwaliteiten van de spits. "En met het hoofd is Luuk uitzonderlijk."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 mei 2019

  2. zondag 19 mei 2019