Van Dijk heel trots op nominatie voor 'Speler van het Jaar'

21 april 2019, 20:02

Virgil van Dijk is enorm trots op het feit dat hij bij de laatste genomineerden zit voor de 'Speler van het Jaar'-verkiezing van de Premier League. De verdediger zit als enige achterhoedespeler bij de laatste zes voor de eervolle prijs en daar is hij blij mee. "Ik ben er hartstikke trots op, het is de hoogste eer die je kunt krijgen", zei de centrale verdediger.

Na de overwinning op Cardiff City (0-2) ging hij tegenover Ziggo Sport in op de award-nominatie. "Er is gestemd door alle collega's. Niet door fans of andere mensen die er kijk op hebben. Geweldig", zei hij over het waarom hij de prijs zo mooi vindt. Van Dijk wordt gezien als een van de sterkhouders van Liverpool, dat zondag de koppositie weer overnam van Manchester City.

Al ging het niet eenvoudig, merkte ook Van Dijk. "Dit zijn belangrijke punten, je wilt alles winnen. Het was niet heel moeizaam, maar we moesten wel heel geduldig blijven", bepakte hij zijn kritische noot. "Het veld was kurkdroog, dat hadden ze bewust gedaan. Voor rust hadden we het al af moeten maken, maar dan zie je dat het goed zit in de koppies. We moesten heel kalm blijven." Uiteindelijk brak Georginio Wijnaldum de ban.

Van Dijk kan de vierde Nederlander worden die deze prijs in ontvangst mag nemen. Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie gingen hem als winnaar voor. De andere genomineerden zijn Sergio Agüero (Manchester City), Raheem Sterling (Manchester City), Bernardo Silva (Manchester City), Sadio Mané (Liverpool) en Eden Hazard (Chelsea). Op 28 april wordt duidelijk wie de opvolger van Mo Salah wordt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen