De Jong: verschil in doelsaldo met Ajax vrijwel 'onoverbrugbaar'

21 april 2019, 19:11

PSV-aanvoerder Luuk de Jong denkt niet dat het doelsaldo in de Eredivisie nog van belang gaat zijn. De Eindhovenaren hadden na de 0-1 zege van Ajax de kans om in te lopen, maar deden dat - anders dan de vorige keer tegen ADO Den Haag - niet: de teller bleef staan op uiteindelijk plus twee goals als het gaat om het doelsaldo. "Elf goals verschil goed maken in drie wedstrijden? Dat is bijna onoverbrugbaar."

Dat zei de realistische captain van PSV tegenover FOX Sports na de 3-1 zege op ADO Den Haag. Met 77 punten is het verschil liefst elf treffers met nog drie duels tussen de twee titelkandidaten. "Je moet er meer dan elf gaan maken en zij scoren ook nog", wist De Jong dat het bijna een mission impossible wordt voor PSV om het op doelsaldo te winnen van de Amsterdammers. "Maar er kan wat geks gebeuren in het voetbal. Ajax moet z'n wedstrijden nog maar winnen en wij ook natuurlijk. Er kan nog van alles gebeuren."

Hoewel PSV amper in liep qua doelsaldo, werkte De Jong zelf wel goed aan zijn score. Zijn rake kopbal tegen ADO Den Haag betekende namelijk zijn 27e doelpunt van het seizoen. "Een persoonlijk record", wist de aanvaller. "Natuurlijk houd je bij hoeveel je er hebt. En mooi dat ik er zoveel heb kunnen maken, dat is belangrijk." Maar met het bereiken van de dertig treffers - wat sinds Mateja Kezman geen PSV'er meer lukte - was hij niet meer bezig. "Ik blijf het herhalen: er is maar één ding echt belangrijk", doelde hij op de titelstrijd, dus volgens De Jong niet meer beslist gaat worden op doelsaldo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen