Wijnaldum breekt de ban voor Liverpool, vloek op plek vier

21 april 2019, 18:55

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Manchester City. De ploeg van Jürgen Klopp had het niet eenvoudig op bezoek bij Cardiff City, maar liep dankzij een heerlijke treffer van Georginio Wijnaldum geen puntverlies op in de titelstrijd. James Milner besliste het duel tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip.

En dus staat Liverpool aan kop van de Premier League, al heeft het nog wel altijd een wedstrijd meer gespeeld dan Manchester City, dat één verliespunt minder heeft. En dus wist The Reds dat het geen fout mocht maken op bezoek bij Cardiff City, dat in de eerste helft knap de rijen gesloten hield. Roberto Firimino was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar schoot over.

Liverpool kreeg kansjes, maar scoorde niet. Totdat een corner voor de voeten viel van Wijnaldum, die kwam inlopen en snoeihard raak schoot bij de eerste paal. De Nederlander kampte de laatste weken met wat pijntjes, maar was zondag teruggekeerd in de basis en brak de ban. Vanaf dat moment voetbalde Liverpool lekkerder en werd het duel tien minuten voor tijd definitief beslist. Mohamed Salah werd naar de grond gewerkt en Milner - in de ploeg gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Fabinho - faalde niet: 2-0.

Arsenal - Crystal Palace 2-3

Er lijkt een vloek te rusten op de vierde plaats in de Premier League: de ploeg die op die plaats staat, verliest. Eerst was het Manchester United, vorige week was het Chelsea en ditmaal blunderde Arsenal. In eigen huis verloor het zeer pijnlijk van Crystal Palace, dat op de veertiende plaats bivakkeerde. Hoewel Mesut Özil direct na de rust de vroege treffer van Christian Benteke ongedaan maakte, kwam er geen goed resultaat voor The Gunners.

Na een uur voetballen scoorde Wilfried Zaha op aangeven van Benteke, terwijl James McArthur negen minuten later de verrassing compleet maakte. Aan de aansluitingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang werd namelijk geen vervolg meer gegeven. Zodoende gaat de vloek op de vierde plaats gewoon door en kan Chelsea het Champions League-gerechtigde plekje terugpakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen