PSV vermaakt niet, maar verslaat ADO wel en blijft in spoor Ajax

21 april 2019, 18:47

PSV heeft zondagmiddag simpel met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. De thuisploeg vermaakte het publiek geen enkel moment, maar behield toch de aansluiting met Ajax. Denzel Dumfries maakte voor rust de eerste treffer en Luuk de Jong maakte er een kwartier voor tijd 2-0 van. ADO kwam door Tomás Necid nog terug in de wedstrijd, maar Donyell Malen besliste in de blessuretijd de wedstrijd met de 3-1.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang in Eindhoven. ADO beperkte zich namelijk tot verdedigen en hoopte weg te komen met een gelijkspel. Het was dan ook PSV dat tot het eerste gevaar kwam. Na een goede voorzet van Dumfries kwam Luuk de Jong vrij voor ADO-keeper Robert Zwinkels. De spits had alle ruimte om de bal rustig aan te nemen, maar Zwinkels verkleinde zijn doel goed en keerde de inzet.

ADO kwam totaal niet aan voetballen toe in de eerste helft. Het leek een kwestie van tijd voordat PSV op voorsprong zou komen. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste treffer een feit was voor de thuisploeg. Hirving Lozano stuurde Dumfries met een goede pass weg aan de rechterkant van het veld. De verdediger trok goed naar binnen en schoot hard raak in de lange hoek. Zwinkels was kansloos: 1-0. Met de instelling van ADO en het heenduel (0-7) in het achterhoofd, wilde het publiek voorzichtig het telraam er al bijpakken.

Tot de rust gebeurde er verder opmerkelijk weinig. PSV creëerde niet veel en ADO had geen enkele intentie om gevaarlijk te worden voor het PSV-doel. Ook na rust gebeurde er vrijwel niets. Bergwijn begon aan een goede solo op de helft van ADO en besloot het zelf te proberen, terwijl Lozano volledig vrij stond. Het schot van Bergwijn vloog via een ADO-been over, tot grote teleurstelling van Lozano.

Ondanks het weinige gevaar bleef het publiek in het Philips Stadion enthousiast. Ze bleven continu schreeuwen en lieten duidelijk merken dat ze Érick Gutiérrez graag aan het werk wilden zien. Het duurde tot de 75e minuut voordat de Mexicaan binnen de lijnen kwam. Hij was meteen gevaarlijk: een schot vanaf randje zestien vloog een meter naast het doel van Zwinkels.

ADO probeerde vervolgens de schade beperkt te houden en kwam zelfs nog tot een doelpunt. Tomás Necid kon de bal knap achter Jeroen Zoet tikken na een goede voorzet van Thijmen Goppel. Zo kwam PSV alsnog in de problemen, maar de Eindhovenaren maakten snel een einde aan de hoop van ADO. Een goede voorzet van Angeliño werd in de blessuretijd knap achter Zwinkels gekopt door Donyell Malen.

Zo blijft PSV dus in het spoor van Ajax, maar het spel liet wederom te wensen over. Het wordt interessant om te zien of de Eindhovenaren de schaal nog binnen kunnen slepen dit seizoen: met dit spel gast het doelpuntenverschil in elk geval niet meer worden goed gemaakt en zijn de Eindhovenaren dus afhanekelijk of Ajax nog een fout maakt.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Jeroen Zoet 6,5; Denzel Dumfries 7, Daniël Schwaab 6, Nick Viergever 6,5, Angeliño (Jorrit Hendrix -); Pablo Rosario 6, Michal Sadílek 6,5 (Cody Gakpo -), Luuk de Jong 6; Hirving Lozano 6, Donyell Malen 5,5, Steven Bergwijn 5,5 (Érick Gutiérrez -)

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6; Dion Malone 5,5 (Melvyn Lorenzen -), Wilfried Kanon 6,5, Danny Bakker 6, Aaron Meijers 6; Donny Gorter 5,5 (Thijmen Goppel 6), Lex Immers 6, John Goossens 5,5; Sheraldo Becker 5,5, Abdenasser El Khayati 5, Erik Falkenburg 5 (Tomás Necid -)

Man of the Match: Denzel Dumfries

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen